Texel is 25 km lang en 9 km breed. Het eiland heeft ruim 14.000 inwoners. Op Texel zijn 7 dorpen: Den Burg, Oosterend, De Cocksdorp, De Waal, Den Hoorn, De Koog en Oudeschild. Verder heeft het nog enkele buurtschappen. Dat zijn: Midden- en Zuid Eierland, Oost en ’t Horntje. Texel heeft circa 30 km Noordzeestrand en 3500 ha duinen. Daarnaast heeft Texel circa 500 ha bosgebied. Texel heeft 135 km aan fietspaden en een wegennet van 270 km. Het eiland is met name bekend als vogel- en schapen eiland.

Huifkartocht

Een gezellige huifkartocht met De Jan Plezier Texel door de slufter, waarbij er van alles wordt verteld over de natuur. U geniet van een gezellige tocht vol humor en gezelligheid, door het nationale park “De duinen van Texel”.

Tuk Tuk

Je kunt Texel op vele manieren verkennen, maar deze rondreis vergeet je niet snel. Huur voor een dag een Tuk Tuk en maak een leuke rondreis over Texel. Het bedrijf Tuk Tuk Texel is gevestigd is het dorpje Oudeschild.

Bierbrouwerij

Uiteraard past daar een heerlijk biertje bij van Texel, deze kunt u aanschaffen bij de diverse supermarkten, maar is het niet leuker om deze te kopen bij de Bier brouwerij Texelgevolgd door een rondleiding.

Garnalen vissen

Garnalen vissen, zeehonden kijken en wadlopen op Texel. Bijna dagelijks vertrekken ze vanuit de mooie haven van Oudeschild voor een 2 uur durende vaartocht op de Waddenzee.

Ecomare

Ecomare op Texel is een natuurmuseum, een zeehondenopvang, een zeeaquarium en een vogelopvang. Ecomare ligt midden in het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Via Ecomare kun je ook het duinpark bezoeken. Je kunt er uren rondstruinen en van alles te weten komen over de natuur van de wadden en de Noordzee.

Zwembad Calluna

Zwemparadijs Calluna is een ideaal familiebad met een royaal strandbad, een 85 meter lange glijbaan, een 25 meter lang wedstrijd-en golfslagbad, een waterpaddestoel, een wildwaterkreek, 2 ruime whirlpools met watermassage-banken, een solariumgrot met dubbelzijdige zonnebank en voor de allerkleinsten een peuterbad.